Rouwen is het verwerken van een groot verlies. Bijvoorbeeld het overlijden van iemand van wie je houdt. Of het verlies van een baan of het verlies van de hoop op een kind. Verlies geeft veel emoties, zoals verdriet, somberheid en boosheid. Rouw verloopt wispelturig. Het verdriet kan heel sterk zijn waardoor je bijna niet in staat zijn om iets anders te doen. Andere mensen gaan juist heel hard aan het werk, storten zich op een nieuw leven en ontkennen het verdriet zoveel mogelijk.

Eerste kennismaking

Lexie is ervaringsdeskundige vrijwilliger bij de herstelgroep Rouw en Verlies en weet als geen ander wat het is om een psychische kwetsbaarheid te hebben. In augustus komt ze langs de inZet inlooplocaties om vertellen over de cursus 'omgaan met verlies en rouw', die binnenkort gegeven wordt.

Cursus 'omgaan met rouw en verlies'

Tijdens deze cursus, die na de zomer start, maak je kennis met het begrip helen. Deelnemers worden uitgenodigd hun eigen ervaringen te delen om zo van elkaar te leren en kennis te ontwikkelen. Acceptatie en respect voor de verschillende achtergronden, gevoelens, ervaringen en meningen staan centraal. Zo zorgen we samen voor een groep waarin alle deelnemers zich veilig voelen.

Oosterheem

Datum: 1 augustus van 12.00 tot 13.00 uur

Adres: Zanzibar 5

Noordhove & Seghweart

Datum: 2 augustus van 13.00 tot 14.00 uur

Adres: Petuniatuin 7A

Rokkeveen

Datum: 9 augustus van 11.45 tot 12.45 uur

Adres: Nathaliegang 79 (naast de bibliotheek)

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten en start na de zomer met een maximale groepsgrootte van 8 deelnemers per groep. De deelname is kosteloos (locatie volgt). Deze cursus wordt door de herstelgroep Zoetermeer georganiseerd. Vind hier meer informatie.

Aanmelden

Lya Salemink (ervaringsdeskundige)
E-mail: L.salemink@fonteynenburg.nl
Telefoonnummer: 06-30321393