Durf je niet te zeggen wat je werkelijk vindt? Of zeg je juist heel snel wat je vindt, maar niet altijd op een handige manier? Zie je op tegen recepties en vergaderingen? Ben je bang om niet aardig gevonden te worden? Vind je het lastig om kritiek te geven of voel je je snel schuldig? 

Tijdens de assertiviteitstraining leer je beter voor jezelf op te komen. Tegelijkertijd leer je om rekening te houden met je eigen gevoelens, maar ook die van de ander. Je oefent met vaardigheden die helpen om te gaan met meningsverschillen en conflicten en met waardering en kritiek. Wat leer je in de training? In de assertiviteitstraining krijg je meer inzicht in je gedachtes, gevoelens en gedrag en ontwikkel je meer zelfvertrouwen. In de groep wissel je ervaringen uit, je krijgt oefeningen en huiswerkopdrachten en schriftelijke informatie. Je bepaalt zelf in welk tempo je werkt en welke oplossingen je kiest.

Voor wie?

De training is voor volwassenen ouder dan 18 jaar die assertiever willen worden.

Wat komt er in de training aan bod?

 Aandacht voor je gevoelens  Nee zeggen  Eigen keuzes kunnen maken en beslissingen nemen  Kritiek geven en ontvangen  Je mening geven  Conflicten op assertieve wijze hanteren  Contact maken  Inzicht hebben in het eigen gedrag en het effect daarvan op anderen

Praktisch

De 8 wekelijkse training start 8 mei en wordt op maandagen gegeven van 12:30 – 15:00.

* Locatie: inZet Oosterheem (Zanzibarplein 5 in Zoetermeer), in de grote zaal.

* Trainers: Merel Kuzee en Marleen Osseweijer. 

* Aanmelden: 079 888 7770 of stuur een email naar m.kuzee@inzet-indewijk.nl of m.osseweijer@inzet-indewijk.nl