Communicatieadviseur voor inZet (16-24 uur per week)
in de rol van Coördinator Communicatie

Als communicatiecoördinator geef je inhoud en vorm aan de communicatie van inZet. Je richt je zowel op de interne als externe communicatie. Vanuit de coöperatieve gedachte werk je samen met de communicatiewerkgroep van inZet die bestaat uit de communicatieprofessionals van de partnerorganisaties. Zij bieden communicatieondersteuning, bijvoorbeeld bij het aanleveren van content die bijdraagt aan de communicatiestrategie van inZet.

Wat je gaat doen:
•    Je staat in nauw contact met de directeur-bestuurder en kwartiermakers van inZet en
      adviseert hen, gevraagd en ongevraagd, over communicatievraagstukken.
•    Je onderhoudt het contact met de communicatieadviseurs van de partnerorganisaties
      van inZet, de communicatieadviseur van de gemeente Zoetermeer en de communica
      tieadviseurs van de organisaties waarmee we samenwerken binnen Zoetermeer.
•    Je ontwikkelt en onderhoudt de communicatiestrategie en bijbehorende contentplan
      ning voor inZet. Hierbij richt je je op zowel de interne als externe communicatie. In de
      uitvoering betrek je de communicatieadviseurs van de partnerorganisaties.
•    Vanuit de verbinding met de directeur-bestuurder en kwartiermakers op het gebied van
      communicatie zorg je ervoor dat iedereen eenduidig naar buiten treedt.
•    Samen met de leden van de communicatiewerkgroep ben je verantwoordelijk voor het
      inzetten en het continueren van de profilering en positionering van inZet naar buiten.
•    Je onderhoudt perscontacten in afstemming met de directeur-bestuurder van inZet en
      de communicatieadviseur van de gemeente Zoetermeer.
•    Je ziet kansen voor de doorontwikkeling van de website en het sociale intranet van
      inZet.
•    Je zorgt proactief voor actuele berichtgeving op onze sociale mediakanalen en het in
      terne (sociaal) intranet. Je zoekt hierbij actief naar content en betrekt voor het maken
      van de content de communicatieadviseurs van de partnerorganisaties.
•    Je verzorgt de interne en externe nieuwsbrieven

Jouw positie binnen inZet
Je opereert rechtstreeks onder de directeur-bestuurder van inZet. Je bent onderdeel van een klein en slagvaardig team bestaande uit de directeur-bestuurder, managementassistent en beleidsadviseur/projectmanager. Ondersteuning van de bedrijfsvoering is ondergebracht bij een externe serviceorganisatie.  

Over inZet
inZet is sinds 1 mei 2021 dé organisatie voor zorg en welzijn in het hart van elke Zoetermeerse wijk. inZet is er voor alle inwoners van Zoetermeer met een zorg- of hulpvraag én voor iedereen die iets wil doen of wil betekenen voor een ander. Maar ook de plek waar iedereen altijd welkom is om binnen te lopen met een spontane vraag of gewoon voor een praatje.
inZet verbindt professionals, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, mantelzorgers en inwoners in de wijk met elkaar. inZet is het samenwerkingsverband in de vorm van een coöperatie van Fonteynenburg, impegno, Kwadraad Maatschappelijk Werk, LIMOR, MEE Zuid-Holland-Noord, Palet Welzijn, Stichting Piëzo, Vierstroom Zorg Thuis en WMO Maatwerk. De negen organisaties waren allemaal al actief in Zoetermeer en zijn daardoor goed op de hoogte van de Zoetermeerse samenleving. inZet heeft ook samenwerkingsafspraken met een aantal onderaannemers met elk een eigen specialisme. Met de komst van inZet komt de kennis en jarenlange ervaring in ondersteuning en zorg bijeen in één centrale organisatie voor inwoners met een hulpvraag.

Dit ben jij
Als communicatieadviseur met minimaal drie jaar ervaring vind jij goed zelfstandig je weg. Je neemt initiatief en schakelt snel en eenvoudig van strategisch naar operationeel. Je hebt een duidelijke visie op de rol van communicatie en vindt het leuk om de grote lijn uit te zetten. Je weet anderen te enthousiasmeren en te betrekken in de uitvoering van de communicatiestrategie. Je werkt proactief en weet gemakkelijk contact te leggen met de anderen binnen de organisatie. Je hebt bij voorkeur ervaring binnen het sociaal domein. Bekend zijn met Zoetermeer is ook een pré. Je hebt hbo werk- en denkniveau en een afgeronde hbo-opleiding richting communicatie. Je weet de juiste prioriteiten te stellen en verliest hierbij de profilering van inZet niet uit het oog.

Dit bieden wij
Een zelfstandige en afwisselende functie voor 16 tot 24 uur per week. We bieden je in eerste instantie een contract voor 6 maanden, met uitzicht op verlenging. Jouw werkuren zijn in overleg in te delen. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens cao Sociaal Werk, salarisschaal 9 (€ 2.884 - € 4.252 bij een fulltime dienstverband van 36 uur). Inschaling zal passen bij de ervaring en kennis die je meebrengt. Je komt te werken bij een innovatieve organisatie met veel ruimte en vrijheid ten aanzien van de uitvoering van je werkzaamheden.

Interesse? Solliciteer
Ben jij geïnteresseerd in deze functie? En kun jij op korte termijn starten? Solliciteer!  Stuur je motivatiebrief en cv naar: directie@inzet-indewijk.nl, t.a.v. Bertine Spijkers, Directeur-Bestuurder inZet.

Heb je een vraag?
Heb je een vraag over de vacature of wil je meer informatie? Neem contact op met Karin Alberda, communicatieadviseur inZet, via communicatie@inzet-indewijk.nl of 06-10176900.