De organisatie 

inZet is sinds 1 mei 2021 hét centrale loket voor zorg en welzijn in het hart van elke Zoetermeerse wijk. inZet is er voor alle inwoners van Zoetermeer met een zorg- of hulpvraag én voor iedereen die iets wil doen of wil betekenen voor een ander.  

inZet verbindt professionals, ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, mantelzorgers en inwoners in de wijk met elkaar. inZet is het samenwerkingsverband in de vorm van een coöperatie van Fonteynenburg, Impegno, Kwadraad Maatschappelijk Werk, LIMOR, MEE Zuid-Holland-Noord, Palet Welzijn, Stichting Piëzo, Vierstroom Zorg Thuis en WMO Maatwerk. Daarnaast maakt inZet ook gebruik van de expertises van 5 samenwerkingspartners, dit maakt het aanbod compleet. 

Voor de inZet locaties zoeken wij een Medewerker Toegang inZet. 

Wat ga je doen? 

Als Medewerker Toegang inZet ben jij het eerste aanspreekpunt op een inZet locatie.  

Het team, de bureaudienst, zorgt voor een goede toegang van inZet en is de start voor cliëntondersteuning voor het sociale domein. Je neemt aanmeldingen aan, voert vraagverhelderingsgesprekken en draait spreekuren op de inlooppunten voor inwoners met een ondersteuningsvraag. Ook is de telefonische en digitale bereikbaarheid dagelijks tussen 9 en 17 uur geborgd in dit team. Het bieden van voorlichting kan ook onder de werkzaamheden vallen. 

Je voert het 1e gesprek (lichte toets) met de inwoner en verheldert de hulpvraag waarbij je de mogelijkheden van eigen kracht, het eigen netwerk en welzijn en andere voorliggende (collectieve) voorzieningen in het oog houdt. Ook voer je 1e gesprekken op basis van positieve gezondheid. Je stelt samen met de inwoner de ondersteuningsvraag vast en bepaalt wie of wat daarbij kan ondersteunen. 

In de regel zet je hulpvragen door naar een partij in het gebiedsteam of andere vrij toegankelijke voorzieningen. Je herkent voorkomende onveilige situaties, en hebt kennis van de meldcode huiselijk geweld en je weet hiernaar te handelen. 

Ook wanneer ondersteuningsvragen van inwoners buiten de opdracht van inZet vallen weet je hen goed te adviseren. Hoort een hulpvraag bijvoorbeeld bij schulddienstverlening, jeugdwet of participatiewet thuis, dan leidt je de cliënt door naar het juiste persoon of instantie. 

Je signaleert wanneer werkprocessen niet goed lopen en cliënten niet op de juiste manier geholpen of toe geleid worden, ook in samenwerking met andere partners in de wijk. Samen met je team formuleer hier verbetervoorstellen voor. 

Het team 

Het team bestaat uit 6 tot 10 medewerkers met daarnaast enkele medewerkers in een flexibele schil die tijdens overleggen of vakantieperiodes bij kunnen springen. De verschillende medewerkers van de bureaudienst worden aan een gebiedsteam gekoppeld, hier sluit je aan bij het gebiedsteamoverleg.  

Inwerkproces 

Wij vinden het belangrijk om je goed te faciliteren. Samen met het team stellen we de trainingsbehoefte vast en organiseren wij trainingen, zodat je de juiste kennis en vaardigheden hebt om dit werk goed uit te voeren. 

Functie-eisen 

Als geschikte kandidaat heb jij: 

- HBO werk en denkniveau; 

- Kennis van de sociale kaart van Zoetermeer, of bereidt deze op korte termijn te kunnen ontwikkelen; 

- Ervaring op het gebied van vraagverheldering; 

- Kennis van de wet- en regelgeving binnen het sociale domein; 

- Goed kunnen signaleren op veiligheid, huiselijk geweld; 

- Vraag- en oplossingsgericht, proactief, flexibel, doelgericht en kan goed kaderen; 

- Goede communicatieve vaardigheden voor het onderhouden van contacten met inwoners, groepen, overheden en instellingen; 

- Goed met registratiesystemen om kunnen gaan en goed kunnen rapporteren; 

- Knelpunten kunnen signaleren en met concrete verbetervoorstellen en adviezen komen; 

- Kennis en ervaring in het werken vanuit eigen kracht en het betrekken van het netwerk 

De functie 

De functie is voor minimaal 2 dagen per week (ongeveer 16 uur) en maximaal 36 uur per week. Je gaat in dienst bij één van de 9 organisaties van de coöperatie, maar wordt ingezet voor werkzaamheden van inZet. De coördinator van de bureaudiensten ondersteuning stuurt jou aan. Inschaling van deze functie is in schaal 8 van CAO Sociaal Werk of vergelijkbaar.  

Interesse? 

Het is niet meer mogelijk om op deze vacature te solliciteren.   

Heb je een vraag? 

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Dan kun je terecht bij Sanne te Stroete, ontwikkelaar bij inZet, via (06) 40 62 14 98 of s.testroete@inzet-indewijk.nl