Het Metrum in Buytenwegh is een kleine, openbare expositieruimte waar regelmatig wisselende exposities te zien zijn. Deze keer bestaat de expositie uit voorwerpen die gemaakt zijn door vrijwilligers van de Ambachtenwerkplaats; geheel volgens het principe van upcycling.

Op woensdag 11 oktober werd de expositie officieel en feestelijk geopend door Nicoline Schol van Piëzo en door Aase Slot van Kunstgarage Franx, die deze expositie mede mogelijk maakte. Naast een hapje en een drankje waren ook de makers van de partij. Zij vertelden het aanwezige publiek hoe de expositie tot stand is gekomen en hoe de verschillende werkplaatsen/ateliers binnen de Ambachtenwerkplaats daarbij hebben samengewerkt. Zo zorgde de houtwerkplaats voor het maken van de meubels uit oude meubels en resthout en zorgde het creatieve atelier voor de verdere aankleding met haakwerk, breiwerk en macramé waarmee de expositie een echte jaren ’70 uitstraling heeft gekregen.

Nieuwsgierig naar deze expositie? Hij is nog de hele maand oktober te zien in het Metrum aan de Cesar Franckrode 64 in Buytenwegh.

Voor meer informatie over de expositie en over de Ambachtenwerkplaats kun je contact opnemen met Nicoline Schol, n.schol@inzet-indewijk.nl, 06-28851365.