Deze zomer van juli tot in september organiseert inZet in elke wijk verschillende bijeenkomsten voor bewoners om elkaar te ontmoeten. Na 2 jaar corona en een zomer waarin andere sociale bezigheden vaak stoppen, ervaren mensen vaker eenzaamheid en zijn sociale contacten des te belangrijk. Daarom komen we deze SoeperZomer met elkaar bijeen en gaan we in gesprek met een lekker vers gemaakt, zomers kopje soep erbij. We hebben het op een laagdrempelige manier over onderwerpen waar elke bewoner in de wijk mee te maken heeft én wat mee kan.

Welkom om aan te schuiven

Na een lange periode van beperkt contact door corona is het tijd om elkaar weer te ontmoeten deze zomer! Met een lekker kopje soep erbij komen we gezellig bijeen en gaan we met elkaar in gesprek. Komt u ook?
In elke wijk komen we deze zomer samen voor een heerlijk gratis kopje soep. Afhankelijk van het weer zitten we buiten of binnen en gaan we graag in gesprek over verschillende onderwerpen. Vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt gewoon aanschuiven en meegenieten van een heerlijk soepje en het gezelschap van uw mede wijkbewoners.

Soep van het seizoen

De soep wordt vers gemaakt door het sociaal wijkrestaurant Eetcafé de Leyens en Eetcafé Meerzicht. Met hun team van vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bereiden zij een heerlijk zomers soepje met verse ingrediënten van het seizoen. Eet u ook gezellig mee?

De onderwerpen

We gaan het hebben over onderwerpen waar elke bewoner in de wijk mee te maken heeft. Met een (soep)blik vol vragen, de zogenaamde blikopeners, gaan we in gesprek over bijvoorbeeld een thema als Grip op de knip en Actief in de wijk. Maar ook over onderwerpen als Beter een goede buur dan een verre vriend, Samen fit & fruitig en over Positieve gezondheid. Geen zware gesprekken, maar gewoon laagdrempelig, zonder dat er verplichtingen aan hangen.

Deze zomer de eerste stap

In de zomer stoppen veel activiteiten, sport en verenigingen met bijeenkomsten. En vaak zijn familie en kennissen met vakantie. Daarom kiezen wij ervoor om juist in deze periode samen te komen. Bij uitstek een tijd om nieuwe contacten op te doen, een praatje te maken en mogelijkheden in de eigen wijk te ontdekken. Neem vooral die eerste stap!

Waar & wanneer

In juli, augustus en september vindt de SoeperZomer van 12:00 tot 13:30 uur plaats op verschillende data en locaties.

U bent van harte welkom om aan te schuiven!