Kom werken als sociaal makelaar & welzijnscoach!

Ben jij de positieve kracht die anderen inspireert en motiveert? Wij geloven dat welzijn de sleutel is tot succes! Daarom zijn we op zoek naar een toegewijde welzijnscoach die inwoners van 18 tot 100 jaar begeleidt naar een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven. Heb jij een passie voor gezondheid, een empathisch oor en de vaardigheden om mensen te ondersteunen in hun persoonlijke groei? Dan is deze uitdagende en voldoenende rol precies wat je zoekt!

Als Welzijnscoach

Welzijn op Recept is een samenwerking tussen het sociaal domein en eerstelijnszorgverleners. Achter vragen of klachten gaan vaak sociaal-maatschappelijke problemen schuil, die niet met een medische behandeling op te lossen zijn. Welzijn op Recept is een alternatief voor mensen met psychosociale klachten. In plaats van het ‘traditionele pilletje’ voor te schrijven, verwijst de huisarts deze patiënten door naar een welzijnscoach. De welzijnscoach biedt een luisterend oor en gaat samen met cliënten op zoek naar activiteiten die aansluiten bij hun wensen, behoeften en mogelijkheden. Het doel hiervan is sociale contacten leggen, maatschappelijke participatie vergroten en het gevoel van eigenwaarde versterken. Voorbeelden van activiteiten zijn o.a. sport en bewegen, creatieve activiteiten, vrijwilligerswerk of koppelen aan een maatje. Welzijn op Recept is er voor cliënten van 18 tot 100+ jaar.

Wat ga je doen?

Samen met jouw collega-welzijnscoach ben je het vertrouwde gezicht voor Welzijn op Recept bij de verschillende verwijzers, zoals huisartsen, praktijkondersteuners en andere samenwerkingspartners in Zoetermeer. Verwijzers weten jou te vinden als zij een patiënt willen doorverwijzen. Je voert een intakegesprek met de cliënt, je bouwt een vertrouwensband op en je onderzoekt samen met de cliënt wat zijn of haar wensen, behoeften en mogelijkheden zijn en welke activiteiten hierbij aansluiten. Vervolgens help je de cliënt de juiste weg te bewandelen met als doel zijn of haar kwaliteit van leven te vergroten. Dit doe je door gebruik te maken van passende hulpmiddelen en bovenal met veel enthousiasme! Waar mogelijk breng je cliënten samen en begeleid je hen als groep.

Meer weten? Lees hier dan vooral verder!