Op donderdag 31 maart 2022 werd de KWIEK-beweegroute van Oosterheem officieel geopend. De KWIEK-beweegroute is een soort ‘urban trimbaan’ waarbij gebruik wordt gemaakt van het aanwezige straatmeubilair en door middel van bordjes en stoeptegels een route met oefeningen gevolgd kan worden.

Inwoners van Zoetermeer  kunnen sinds eind vorig jaar al gebruik maken van de nieuwe actieve beweegroute die in het centrum van Oosterheem, op de kruising van Tasmanië en het Schipluidenpad van start gaat.

Door de lockdown heeft de opening van de route even op zich laten wachten, maar nu was het moment dat Wethouder Ingeborg ter Laak de beweegroute officieel opende. Na de opening ging de eerste groep, onder leiding van een beweegdocent, de fitnesswandeling meteen lopen.

Ontstaan KWIEK-beweegroute

Toen corona zorgde voor meerdere lockdowns werden alle activiteiten stilgelegd. Ook beweeglessen konden niet doorgaan, terwijl dit juist zo goed is voor de gezondheid. Om toch in beweging te blijven werd er een Zomerse beweegroute bij Palet Welzijn aangeboden in samenwerking met de Oosterkerk en de gemeente.

Onder begeleiding van een bekwame docent of op eigen houtje kon de route worden gelopen. Dit is goed bevallen en aan de hand van deze actie werd besloten dat de route een vaste plek in onze stad zou moeten krijgen. Zo is de KWIEK-beweegroute ontstaan.

Deze slim ontworpen beweegroute maakt gebruikt van aanwezig straatmeubilair en andere voorwerpen die in de openbare ruimte staan. Zo vormt een lantaarnpaal ondersteuning bij een balansoefening op één been.

Wandelt u mee?

Wilt u graag een keertje meedoen? Dat kan onder begeleiding, of gewoon zelf alleen en/of met een groepje.

Wilt u mee met de groep met begeleiding neem dan contact op Lieanne Kamphuis (Sociaal Makelaar, Oosterheem).

Mede mogelijk gemaakt door

De route is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zoetermeer, Sportakkoord Zoetermeer, de Montagne Stichting, Team Sportservice Zuid-Holland,Palet Welzijn, inZet en KWIEK.