Houd me Vast is een kortdurend programma voor stellen, waarin ze stap voor stap werken aan meer verbinding met elkaar. Ben je nieuwsgierig naar deze cursus van het Scheidingspunt, heb je vragen of denk je aan een koppel die dit programma goed kan gebruiken? Neem gerust contact op met Rike de Groot (06-40724240) of Eric Lups (06-11323846)


Wat: Houd me Vast is een kortdurend programma voor stellen, waarin zij stap voor stap werken aan meer verbinding met elkaar. De basis kent een heldere structuur, met o.a. een boek, filmpjes en huiswerkopdrachten. Een soort 'lightversie' van relatietherapie. Het proces is hetzelfde, alleen loop je er veel sneller doorheen.

Voor wie: Groepstraining (online) voor stellen waarbij de relatieproblemen niet zo groot zijn, maar die wel het beste uit hun relatie willen halen. Ook kun je het programma gebruiken als eerste stap voorafgaand aan relatietherapie of juist ter afsluiting.
Wanneer: Start 9 februari 2022.
 
Waarom de Houd me Vast cursus?
Door drukte van het dagelijkse leven; de zorg voor de kinderen, werk en het huishouden, hebben ouders vaak (te) weinig tijd voor elkaar. Irritaties stapelen zich op waardoor er vaak negatieve patronen ontstaan en er afstand tussen ouders komt. Als zij hun relatie willen verdiepen en weer meer verbinding willen met hun partner, dan biedt de 'Houd me vast' cursus hulp.
De ‘Houd me vast’ training is een lichte vorm van Emotionaly Focused Therapy (EFT), geen (relatie)therapie maar een groeptraining waarbij ouders vooral als partners aan de slag gaan. Tijdens de training wordt gewerkt met videomateriaal en een werkboek met uitleg en oefeningen. Het ‘Houd me vast’-programma kent een vaste structuur en is wetenschappelijk onderbouwd.
Onderwerpen zijn:
- stilstaan bij emoties in liefde en verbinding / hechting;
- (negatieve) patronen binnen de relatie herkennen en stoppen;
- opzoeken en vinden van de zere plekken van vroeger die nu nog doorwerken in de relatie;
- bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken en in verbinding te blijven.
Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met videomateriaal en oefeningen die ouders samen doen, waarbij zij als stel, als daar behoefte aan is, op momenten begeleid worden door een van de trainers.

Resultaat: Door het volgen van de cursus ontstaat bij de meeste ouders een diepere emotionele verbinding met elkaar. Zij leren anders te kijken naar de patronen in hun relatie. Negatieve patronen leren zij stoppen en ze leren om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen. Ze krijgen meer begrip voor elkaar.

Aantal bijeenkomsten: 8 bijeenkomsten op woensdagavond 2 uur + 2 uur huiswerk per week.
Data: 9, 16 en 23 februari, 9, 16, 23 en 30 maart en 6 april.
Tijd: Van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Vanwege corona online via google Meet
Maximale groepsgrootte: 6 stellen (en minimaal 3 stellen)
Aangeboden door: Kwadraad, onderdeel van InZet
Contactpersonen voor vragen en/of aanmelden:
Rike de Groot, 06-40724240.
Eric Lups, 06-113 23 846.
Kosten: Kosteloos. Ouders dienen wel boek en twee werkboekjes (samen €46,-) aan te schaffen.