Op 7 april van 10.00-11:30 uur organiseert de GGD de webinar 'We zijn zelf het medicijn'. Inspirerende sprekers nemen je mee in de inzichten van de invloed van een gezonde leefstijl op het verkleinen van de kans op het krijgen van dementie.

Dementie is in 2040 de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland. Dementie werkt ontwrichtend, zowel voor de persoon die het treft als voor zijn naasten én de samenleving in het geheel.

Met een gezonde leefstijl wordt de kans op sommige vormen van dementie 30-50% kleiner. De helft van de Nederlandse bevolking weet dit niet. Daarom starten we in de regio Zuid-Holland Zuid met de campagne We zijn zelf het medicijn.

In deze campagne staan drie leefstijladviezen centraal:

  1. Blijf nieuwsgierig
  2. Eet gezond
  3. Beweeg regelmatig 

Wilt u weten wat u zelf kunt doen om de kans op dementie te verkleinen? Bent u nieuwsgierig naar de wetenschappelijke onderbouwing? Wilt u zelf aan de slag met een groepsactiviteit voor anderen, die een zetje nodig hebben? Of zoekt u  'gewoon' de verbinding met wat er al is in Zuid-Holland Zuid? U bent van harte uitgenodigd.

 

Sprekers

Sprekers zijn onder ander dr. Kay Deckers van het Alzheimer Centrum Limburg (de grondlegger van We zijn zelf het medicijn), Angelique Tubbing, buurtsportcoach, over Stapjefitter (een leefstijlprogramma voor uitkeringsgerechtigden) en… de rest van het programma is een verrassing.

Datum & tijd

De webinar is online op 7 april 2022. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot 11.30 uur. Ook voor u, kijker thuis, belooft het een mooie, informatieve en inspirerende ochtend te worden.

Aanmelden

Meld u nu aan voor de livestream via het formulier op de website van de GGD en u ontvangt meteen een inlogcode van ons.

Deze uitnodiging delen mag. Graag zelfs!

Tot 7 april!