In de workshop ‘We zijn zelf het medicijn, voor gezonde hersenen’ vertellen de preventie verpleegkundigen van Plicare wat je zelf kunt doen om de kans op het krijgen van dementie te verkleinen.

In 30 tot 40 % van de gevallen heb je daar zelf invloed op door het nastreven van een gezonde leefstijl.

Deze leefstijladviezen zijn goed in te passen in het dagelijks leven. Dit verkleint niet alleen de kans op dementie, maar helpt ook om andere chronische ziekten te voorkomen.

Wil je deze workshop bijwonen?

  • Kom dan op maandagmiddag 30 mei van van 13.00 uur tot 14.30 uur naar inZet Oosterheem, Zanzibarplein 5
  • Deelname is gratis.
  • Aanmelden is niet nodig

Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met Lieanne Kamphuis, sociaal makelaar bij inZet Oosterheem op T. 06 21 207 687 of E. l.kamphuis@inZet-indewijk.nl

Over de preventiecampagne

Begin dit jaar is in Zoetermeer de preventie campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ gestart. Deze campagne richt zich op de bewustwording dat je zelf iets kan doen om de kans op het krijgen van dementie te verkleinen.
Dementie is een chronische hersenziekte, die in 30 tot 40 % van de gevallen is te voorkomen door het aanpassen van je leefstijl. Voor Zoetermeer is dit een belangrijke boodschap, omdat verwacht wordt dat het aantal mensen met dementie de komende 15 jaar met 74 % zal stijgen.

3 Leefstijladviezen

In de campagne draait het om drie leefstijladviezen.

  1. Blijf nieuwsgierig: Heb een doel, een hobby, leer iets nieuws of ga aan de slag in je eigen tuintje.
  2. Gezond eten: Veel groente en fruit, noten en olijfolie
  3. Beweeg regelmatig: Ga wandelen of fietsen, blijf bezig.

Het volgen van een gezondere leefstijl is niet alleen belangrijk om de kans op dementie te verkleinen, maar kan ook helpen om diabetes, COPD of allerlei andere chronische ziekten te voorkomen.

Meer informatie

De campagne loopt gedurende dit hele jaar en wordt ondersteund door de gemeente Zoetermeer, Stichting georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ), GGD Haaglanden, Alzheimer NL, afdeling Haaglanden.

Meer informatie op de website, tabblad Haaglanden-Zoetermeer Haaglanden: We zijn zelf het medicijn(externe link) en te volgen op Linkedin(externe link) en Facebook(externe link).