Bij CJOE@Zoetermeer kun je binnen lopen voor een kop koffie, maar je kunt er ook meedoen aan activiteiten of trainingen volgen. Arbeidsmatige dagbesteding hoort ook bij het aanbod van CJOE@Zoetermeer

1. Inloop@CJOE
Bij de inloop ben je van harte welkome voor een kop koffie. Je ontmoet er andere mensen en je kunt kijken welke activiteiten van CJOE bij jou passen. Bijvoorbeeld diamond
painting, schilderen, tekenen, kleuren of handwerken.

Meer weten? Neem contact op met CJOE   .....

2. Activiteiten@CJOE

 • Fotografie; fotograferen brengt je in een andere wereld. Je leert waar je op moet letten en maakt bijvoorbeeld foto's van planten en bloemen. Leuk én leerzaam!
 • Koken; Samen met de deelnemers aan deze activiteit overleg je welke maaltijd jullie gaan koken. Aan de slag! Je leert elkaar kennen en jullie inspanningen worden beloond met een lekkere, gezonde en goedkope maaltijd. Aan tafel!
 • Gamen; samen spelen is leuker dan alleen. Je bent van harte welkom!
 • Verzorging; tip & tricks voor make up en kleding.
 • Sporten; samen sporten, waarbij je andere mensen leert kennen en in aanraking komt met sporten die je misschien nog niet kende.

  Meer weten? Neem contact op met CJOE   .....

Filosofie; Met elkaar nadenken over filosofische vraag. Iets waar je de tijd voor mag nemen om erover na te denken. Een ander kenmerk van denkvragen is dat ze je laten nadenken over een bepaald begrip. “Houden van wijsheid”

3. Herstel@CJOE
CJOE@Zoetermeer biedt verschillende hersteltrainingen aan. Bijvoorbeeld:

 • Gesprekstarters; Hoe begin je een gesprek? Waar praat je over?
  Dat leer je bijvoorbeeld bij deze training van CJOE@Zoetermeer.
 • Assertiviteitstraining; Ken je mensen die altijd hun woordje klaar hebben, nooit met hun mond vol tanden staan en duidelijk voor hun mening uitkomen, terwijl jij misschien pas uren later denkt: “dat had ik moeten zeggen”? Of krijg je een rood hoofd wanneer iemand iets tegen jou zegt? Of zeg je altijd maar “ja” wanneer iemand iets aan jou vraagt, ook als het je echt niet uitkomt? Het uiten van je gedachten, gevoelens en meningen op een directe, eerlijke en gepaste manier. Je komt op voor je eigen belangen op een manier die bij de situatie past en die zowel respectvol is naar jezelf als naar de ander.
 • Levensverhaal delen; Hier kan je samenkomen, luisteren naar anderen, je verhaal delen, laten zien wie je bent en wat je hebt meegemaakt.

Meer weten? Neem dan contact op met CJOE@Zoetermeer

4. Arbeidsmatig@CJOE
Bij CJOE kun je ook vaardigheden gericht op werk aanleren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Houtbewerking; iets maken van hout of meubels renoveren? Het kan allemaal bij deze activiteit bij CJOE.
 • Houtbranden; je brengt versieringen en afbeeldingen aan op hout door ze in te branden. Maakt je hoofd leeg en is heerlijk ontspannen om te doen.

Meer weten? Neem dan contact op met CJOE@Zoetermeer ...